Heat tracing

Duurzame expert

Van begin af aan hebben wij ons gespecialiseerd in elektrische heat tracing: het toevoegen van warmte op waterleidingen, tanks, pompen en instrumenten zodat deze vorstvrij of op de gewenste temperatuur gehouden worden. Dit doen we met speciaal gefabriceerde verwarmingskabels. Deze trace kabels hebben verschillende vermogens en temperatuur bestendigheden. Als expert op het gebied van heat tracing is Intralectric ook dealer van deze speciale kabelsoort. Intralectric heeft zelfs mogelijkheden gevonden om verwarmingsprocessen van installaties zodanig efficiënt te regelen zodat er nooit meer energie verbruikt wordt dan nodig. Onze werkwijze met elektrische heat tracing is dus heel nauwkeurig en kostenbesparend maar ook nagenoeg onderhoudsvrij!

Uitdagende toepassings
gebieden

Maar heat tracing kan ook in veel meer bedrijfsprocessen worden toegepast. Onder andere in de voedingsmiddelenindustrie, bij farmaceutische bedrijven en in de petrochemie is de temperatuurregeling cruciaal. Heat tracing is een discipline met veel besturingstechniek waarbij onze deskundigheid goed van pas komt. Dit maakt ons vak pas echt leuk! Voor deze uitdagende toepassingsgebieden vond Intralectric de ultieme oplossing:

  • Proces tracing (ook voor explosie gevaarlijke gebieden)
  • Leidingen met een temperatuur hoger dan 350°C
  • Kunststof leidingen probleemloos voorzien van trace kabel

Maatwerk

In een productieomgeving is heat tracing altijd maatwerk. De gecertificeerde specialisten van Intralectric adviseren, ontwerpen en monteren de gewenste heat tracing voor een optimale werking. Daarnaast kijken ze ook naar mogelijkheden om de processen mogelijk verder te optimaliseren. Zo bent u altijd verzekerd van de beste oplossing!

Het Intralectric effect

Allround, meer dan 40 jaar ervaring in het vak elektrotechniek én gespecialiseerd in heat tracing. Met onze trace kabels verwarmen wij op een deskundige manier uw installaties en bedrijfsprocessen zodat deze optimaal kunnen functioneren. Voor vaste én nieuwe klanten!

Afspraak is afspraak

Het voorkomen van schade aan leidingen en installaties is van groot belang in elk overheidsgebouw, kantoor of bedrijfspand. En bedrijfsprocessen mogen al helemaal niet stil komen te liggen natuurlijk. Wij helpen u om dat te realiseren! En afspraak is afspraak. U kunt altijd op ons rekenen! Neem contact op! Bel 0174 - 22 14 22 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Benieuwd naar een prettige samenwerking?